پریودونتیت (پیوره دندان) | عدم پریودونتیت (پیوره دندان)
خانم دکتر ترمه
در مورد این بیماری باید بگوییم که پیوره دندان یا پریودونتیت یکی از بیماری های عفونی دندان است که در اثر آن پای دندان ها را چرک فرا گرفته و بیمار در لثه های خود احساس درد می کند. از پای دندان ها خونابه می آید و دهان بد بو و عفن می شود. مبتلایان به پیوره باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنند، زیرا این بیماری به سرعت دندان ها را فرا گرفته و ممکن است منجر به کشیدن تمام دندان ها شود.
در صورتی که دندان ها سالم نباشد و در اثر بیماری بافتهای نگهدارنده نه تنها لق شده بلکه عفونت ناشی از آن به سایر دندانها و اعضای دیگر بدن نیز آسیب برساند. در واقع به بیماری بافتهای نگهدارنده دندان پریودونتیت (پیوره) گفته می شود.
نشانه های اولیه پیوره دندان خونریزی لثه ها خصوصا هنگام مسواک زدن است. سپس تشکیل کیست ها و محفظه های چرکی است که با فشار بر روی لثه ها چرک مایل به رنگ زرد مخلوط با خون از آن بیرون می آید.
در صورت عدم پیشگیری و درمان پریودونتیت دندان در نتیجه عفونت حاد و راه یافتن میکروب به بدن، احتمال بروز نفریت ، رماتیسم حاد مفصلی ، بیماری های قلبی و اندو کاردیت نیز می رود .
نشانه های بروز بیماری پریودنتیت
-قرمزی و تورم لثه
-خونریزی و یا خرونریزی و یا خروج چرک
-بوی بد
-لق شدن و یا افزایش لقی یک یا چند دندان
-ایجاد فاصله بین دندانها
-جدا شدن لثه از دندان و عمیق شدن شیار بین لثه و دندان
-تحلیل لثه (گاهاً) و درد مبهم و یا خارش دار بین دندانها
عوامل ایجاد کننده پیوره دندان چیست؟
عوامل ایجاد کننده پیوره دندان ، میکروبهایی هستند که در محیط دهان وجود داشته و به صورت یک لایه بیرنگ و چسبنده به هم بر روی سطح دندان و لثه تجمع مییابند.
در واقع این لایه بیرنگ که حاوی خردههای غذایی و بزاق بوده و به دندان چسبندگی دارد پلاک میکروبی گویند با کشیدن ناخن بر دندان به زیر ناخن جمع شده و به راحتی با مسواک زدن پاک میشود.
مراحل درمان بیماری پیوره دندان
درمان پیوره دندان بستگی به شدت بیماری لثه دارد.
دراولین مراحل با یک جرم گیری کامل و تمیز کردن سطح دندان بیماری از بین میرود.
در مراحل پیشرفتهتر درمان شامل کورتاژ و یا جراحی لثه است. در جراحی لثه، دندانپزشک بعد از بیحس نمودن لثه به آرامی اقدام به برش لثه نموده و آن را کنار میزند وبعد اقدام به برداشتن بافتهای بیمار شده و تمیز و صاف نمودن سطح ریشه دندان نموده، ضمناً فرم لثه و استخوان راتصحیح میکند.
درپایان عمل لثه به جای خود برگردانده شده و بخیه زده میشود و نهایتا خمیری که پک جراحی نامیده میشود بمنظور محافظت، به مدت حداکثر یک هفته بر روی ناحیه عمل گذاشته شده میشود.
برچسب ها :
درمان پریودونتیت (پیوره دندان)
عدم پریودونتیت (پیوره دندان)
پریودونتیت (پیوره دندان)